Ingrid Bisschop (1970 geboren in Enschede, sinds 2000 wonend in Amsterdam) is een actrice die als figurant is begonnen. Ze heeft meer dan 20 jaar op de set gestaan als figurant. Tijdens een van haar figuratie opdrachten kreeg zij van een regisseur een kleine emotionele rol toebedeeld, en dit ging zo goed dat de regisseur haar aanmoedigde om hier meer mee te gaan doen en het acteren serieus op te pakken.

Ze heeft daarop in 2013 workshops gevolgd aan de Works Actor Academy in Amsterdam. Echter een volledige acteeropleiding starten was voor haar destijds niet mogelijk. Ze is naast haar baan als office manager blijven figureren en pakte kleine acteerrolletjes op in commercials en volgde via youtube filmpjes over acteren.

In 2019 heeft ze meer tijd aan het acteren kunnen besteden. Ze deed de opleiding trauma-acteren en heeft bij het behalen van het certificaat zich professioneel op het acteren in trauma situaties gericht. Ze speelde diverse rollen in nood situaties voor politie, defensie en ambulance diensten.

Daarnaast liet ze zich verder opleiden door cursussen Camera Acteren te volgen. Zo heeft ze weken bij acteur Joep Sertons meegelopen in zijn lessen. Ingrid krijgt vervolgens enkele kleine rolletjes in studentenfilms, 48 hrs projecten en maakt acteeruren.
In 2019 doet Ingrid auditie voor de speelfilm Grenzeloos Verraad. Ze maakt grote indruk op regisseur en schrijver en krijgt een belangrijke rol in de oorlogsfilm toebedeeld. Op een zeer natuurlijke manier zet ze de rol van de wat nerveuze boerin op een onderduikersboerderij neer. Tijdens deze productie heeft ze naar eigen zeggen veel geleerd, zowel voor als achter de camera en is haar liefde voor de filmset en het acteervak nog meer gegroeid.

In 2021 wordt ze meer voor tv producties en commercials gevraagd. Onder andere het populaire en veel bekeken Jeugd TV programma de Faker waarin ze de rol als moeder van een gezin op zich neemt.
In 2022 start ze de opleiding tot professioneel Trainingsacteur en ondertussen is ze gecertificeerd trainingsacteur en is ze volledig professioneel in het bedrijfsleven aan de slag als trainingsacteur. Daarnaast speelt ze rollen in 48 hrs film projecten, afstudeerfilms, shortfilms en GTST.

Zowel in 2022 en 2023 volgt ze de Opleiding Camera acteren aan de Theaterschool Het Kruispunt. Hier heeft ze zich verdiept in diverse acteermethodes, waaronder Method acting.
In 2023 werd de speelfilm Grenzeloos verraad uitgebracht door Dutch Film Works en haar rol in deze internationale film heeft ertoe geleid dat ze nu ook als een professioneel acteur in de filmwereld wordt gezien.
Ingrid Bisschop is te volgen op IMDb:  https://www.imdb.com/name/nm11236715/